קול קורא להגשת מועמדות למשרת: אמן בקמפוס

תשפ"ו

קול קורא להגשת מועמדות למשרת: אמן בקמפוס.

הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל

המחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות

 

הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל, מקיים זו השנה הרביעית תכנית אמן בקמפוס: מחקר, הוראה, ויצירה.

התכנית מנוהלת על-ידי המחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות. התכנית מאפשרת לאמניות ואמנים לפתח פרויקט בשיתוף-פעולה עם חברות וחברי הסגל והסטודנטיות והסטודנטים של קהילת המחקר בטכניון. התכנית תומכת באמנים ואמניות שעבודתם מערבת מחקר וניסוי ומשלבת את מדעי הרוח, המדעים, הטכנולוגיה ומקצועות ההנדסה. העדפה מיוחדת תינתן למי שעבודתם מייצרת שיח ושיתוף-פעולה סביב הממשקים שבין אמנות, מדע והנדסה עם חברות וחברי הסגל, הסטודנטיות והסטודנטיים בטכניון.

 

משך השהות והתאריכים: 12 חודשים  בשנת הלימודים האקדמית

2025-2026 (אוקטובר 2025 – ספטמבר 2026).

 

מימון: המימון לתכנית ניתן הודות למענק נדיב של גב' סוניה מרשק. התמיכה לכל תקופת השהות תהיה מלגה של 17,500 ,דולר.(שכר ברוטו)  האמן או האמנית הנבחרים יידרשו לשהות בקמפוס הטכניון לפחות יומיים בשבוע, רצוי יותר.

מגורים אינם כלולים בתכנית, אבל האמנית או האמן יוכלו לשכור יחידת דיור של הטכניון (בהתאם להיצע). מימון נרחב יותר ייתכן במקרה שהאמן או האמנית יגיעו מחוץ לארץ וישהו בטכניון במשך רוב ימי השבוע.

 

חלל עבודה: האמנית או האמן שייבחרו יקבלו משרד בקמפוס וכן סטודיו. הסטודיו המרווח נתרם על-ידי גב' סוניה מרשק ומשמש גם לסדנאות ציור ושיעורי אמנות שבועיים בנוסף. איננו מבטיחים חלל עבודה נוסף, אולם אם מועמד זקוק לחלל כזה יש לציין זאת וייתכן שהטכניון יוכל לספק זאת.

 

מחויבויות: כחלק מתכנית השהות, האמנית או האמן ילמדו קורס לתואר ראשון בו סטודנטיות וסטודנטים ילמדו מחקר, כתיבה ופרקטיקה אמנותית. הסטודנטים יציג את עבודתם במגוון דרכים, כולל הרצאות, מייצבים, אירועים וכו׳. האמנית או האמן יעבדו עם הקהילה המקצועית והתרבותית של הטכניון, ישתתפו בהרצאות ובאירועים חברתיים ויפתחו שיתופי פעולה מחקריים.

 

דרישות: העדפה תינתן לבעלי דוקטורט או MFA.

 

על המועמדים להציג את המסמכים הבאים:

  1. קורות חיים כולל השכלה, ניסיון, פרסומים (אם יש), פרסים, וכו׳.
  2. סילבוס של קורס בנושא לבחירתכם. הקורס טעון אישור הוועדות הרלבנטיות בטכניון.
  3. תיק עבודות הכולל דימויים של עד 25mb (בקבצי jpg) ורשימת דימויים (קובץ pdf); רשימת קישורים לעבודות ברשת.
  4. שמות של שני ממליצים, כולל שיוך אקדמי, טלפון וכתובת דוא״ל (מכתבי המלצה יידרשו רק עבור מי שיגיעו לשלב הסופי).
  5. הצהרת כוונות (3-5 עמודים) הכוללות:

– תיאור של פרויקט השהות. כיצד תנצלו את השהות בטכניון? אילו נושאים, ארטיפקטים ואירועים בכוונתך ליצור? הפרויקט עשוי כמובן להתפתח ולהשתנות בעתיד, אבל חשוב לנו להבין מה הם הנושאים והשאלות שתחקרו, מה הגישה שלכם למחקר וכיצד אתם מתכננים לבצע אותו.

– תיאור של האופן בו הפרויקט ישתלב במחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות בטכניון. התיאור הזה צריך להיות מפורט ככל האפשר. חישבו על עבודתכם, המחקר, המקורות והסטודנטיות והסודנטים בטכניון. כיצד הפרויקט מתחבר לתכניות בטכניון ומקדם שיתופי-פעולה בין אמנות, מדע, טכנולוגיה ומדעי הרוח? האם הפרויקט יהיה כרוך בשיתוף פעולה עם גורמים נוספים? פרטו ככל הניתן.

– לוח זמנים משוער לפרויקט, לתקופה של עד 12 חודשים בשנה״ל האקדמית 2025-26

 

מועד אחרון להגשה: 30.4.2025. את החומרים יש לשלוח לענת גלס בכתובת:

anatg@technion.ac.il

 

ההודעה על המועמד.ת הזוכה תהיה במהלך יוני 2025.