פוסט דוקטורנטים.ות
-
ד"ר לאורה סונגמנחים: ד"ר אביגיל פרדמן ופרופ' אוהד נחתומי
I specialise in normative and applied ethics, and I’m currently conducting research on the “LLMs and a Well-Rounded Approach to Human Flourishing” project.
Before this, I was a postdoctoral fellow at University College London (UCL), where I also completed a PhD in philosophy. My doctoral research was primarily on what is known as “the numbers problem”, defending a pro tanto rational requirement to save the greater number.
I'm currently interested in a range of ethical issues, including the ethics of AI, moral aggregation, moral uncertainty, the demands of beneficence, the ethics of procreation, and the philosophical foundations of effective altruism.
Officeדוא"לleora.sung.17@ucl.ac.ukד"ר לאורה סונג
מנחים: ד"ר אביגיל פרדמן ופרופ' אוהד נחתומי -
ד"ר מלאני סלבימנחה | פרופ' אוהד נחתומי (2024)
I specialise in Early Modern philosophy and have research interests in Feminist philosophy.
I was awarded a PhD in philosophy in October 2023 for my thesis Between Leibniz and Spinoza: Individuals, Naturalism and Ethics.
I am currently continuing my research on Leibniz's philosophy of nature.
Officeדוא"לM.Salvi@sussex.ac.ukד"ר מלאני סלבי
מנחה | פרופ' אוהד נחתומי (2024) -
ד"ר כריסטיאן בקמנחה | ד"ר דסטין לזרוביץ (2022 - היום)
I am a mathematical physicist with a focus on foundational and philosophical questions. My main expertise lies in relativistic quantum theory, on which I have also published the book “Local Quantum Measurement and Relativity” (Springer, 2021). I received both my diploma in physics and my PhD in mathematics at the University of Munich (LMU).
My particular research interests are:
Life, foundations of quantum mechanics, foundations of relativity, relativistic quantum theory, quantum nonlocality and relativity, the Dirac Sea picture, the nontrivial vacuum of quantum field theory, localization in quantum field theory, foundations of statistical physics, ontology in physics, Bohmian mechanics, the possibility of mathematical reasoning, the mind-body problem.
דוא"לchristianb@campus.technion.ac.ilד"ר כריסטיאן בק
מנחה | ד"ר דסטין לזרוביץ (2022 - היום) -
ד"ר קטרינה סקציהמנחים | ד"ר צפורה רקדזון, ד"ר דסטין לזרוביץ (2023-היום)
קטרינה הנה פוסט-דוקטורנטית במחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות בטכניון. היא סיימה תואר ראשון B.A. בפילוסופיה של המדעים, ותואר שני M.A. בלימודי שפות באוניברסיטת מילאנו שבאיטליה. במהלך עבודתה כתלמידת מחקר בלימודי הדוקטורט, קטרינה התמקדה בתפקידו של ההומור במופעי סטנד-אפ ככלי לניתוח שפתי – זאת במסגרת תוכנית ADARR (Discourse Analysis, Argumentation, and Rhetoric) שבאוניברסיטת תל אביב. תפיסת החקר הבינתחומית מהווה עבורה ממד חשוב ומרכזי, ובימים אלה היא עובדת על מחקר מקורי העוסק בניתוח הומור וורבלי בשיח פיזיקת הקוונטים.
דוא"לcaterinas@campus.technion.ac.ilד"ר קטרינה סקציה
מנחים | ד"ר צפורה רקדזון, ד"ר דסטין לזרוביץ (2023-היום) -
ד"ר נועה להב אילוןמנחה | פרופ' אוהד נחתומי (2021-2024)
I am a historian of philosophy studying texts from the Early Modern period, especially Spinoza. My dissertation was on Spinoza’s theory of love. I am currently continuing my research of the relationship between knowledge and affectivity, and the question of mind- body unity. I am also interested in the roots of Spinoza's theory of love, meaning and attachment and its connection to other Western philosophies of love, most notably Plato’s.
Office211דוא"לnlayalon@campus.technion.ac.ilד"ר נועה להב אילון
מנחה | פרופ' אוהד נחתומי (2021-2024) -
ד"ר יונתן נחנסוןמנחים | פרופ' איילת שביט ופרופ'ח דורי דרדיקמן (2022 - 2024)
ד"ר יונתן נחנסון הוא פילוסוף של מדעי המוח והזיכרון.
ד"ר נחנסון חוקר כיצד מושג הזיכרון ממלא תפקיד הסברי במדעי המוח וכיצד ניתן להבין את מקומו של הזיכרון בארכיטקטורה הקוגניטיבית שלנו.
כמו כן הוא מתעניין בקשרים בין למידה, מיומנות ואוטומטיות.דוא"לjonathan.na@campus.technion.ac.ilד"ר יונתן נחנסון
מנחים | פרופ' איילת שביט ופרופ'ח דורי דרדיקמן (2022 - 2024) -
ד"ר אוסבאלדו אוטוביאנימנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג)
תחומי העניין: היסטוריה של הפילוסופיה והמדע המודרניים המוקדמים. ד"ר אוסבאלדו אוטוביאני קיבל את הדוקטורט שלו ב-Scuola Normale Superiore של פיזה (איטליה) בשנת 2018. למד פילוסופיה באוניברסיטת פיזה, וב-St. John's College, אוקספורד (כסטודנט אורח בשנים 2014-15). לאחר השלמת הדוקטורט, הוא זכה בתפקיד פוסט-דוקטורט באוניברסיטת מינסטר וב-Leibniz Forschungsstelle בשנת 2019, ולאחר מכן בפוסט דוקטורט לשנתיים באוניברסיטת מילאנו עד קיץ 2022. ד"ר אוסבאלדו אוטוביאני פרסם מאמרים על התיאוריה המודאלית של קאנט ומספר היבטים של הפילוסופיה של לייבניץ, כולל מהדורה ותרגום של כמה מכתבי היד של לייבניץ שלא פורסמו. כעת הוא עובד על המהדורה והתרגום של כתבי לייבניץ על המטאפיזיקה של האינסוף (עם ריצ'רד ט.ו. ארתור), בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד. בנוסף הוא מתכנן לכתוב ספר על תורת הקיום של לייבניץ ועל התפתחות המטאפיזיקה שלו לגבי עולמות אפשריים.
דוא"לosvaldoot@campus.technion.ac.ilאתר אישיכנסו לאתר האישי שליד"ר אוסבאלדו אוטוביאני
מנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג) -
ד"ר יואב בירך ברקמנחים | פרופ' אוהד נחתומי, ד"ר דסטין לזרוביץ (2022-2024)
תחום המחקר של יואב הוא היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות. עבודת הדוקטורט שלו התמקדה בהיסטוריה של מושג ההרמוניה באירופה, החל מהיווסדותו של מדע ההרמוניה ביוון העתיקה ועד למאה ה – 18. מחקרו של יואב בטכניון יתמקד בעבודתו המתמטית והטכנולוגית של הויגנס בתחום מדידת הזמן והשפעתה על הפילוסופיה והמתמטיקה של לייבניץ תלמידו.
דוא"לyoavbe@campus.technion.ac.ilד"ר יואב בירך ברק
מנחים | פרופ' אוהד נחתומי, ד"ר דסטין לזרוביץ (2022-2024) -
ד"ר לוטם אלבר-דורוז'קומנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג)
ד"ר לוטם אלבר דורוז'קו היא עמיתת פוסט-דוקטורט במחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות בטכניון. הדוקטורט שלה נעשה במעבדה של פרופ' לוינשטיין לקבלת החלטות, במרכז ELSC לחישוביות עצבית, באוניברסיטה העברית בירושלים. היא חקרה מודלים של למידת חיזוק מנקודות המבט של מדעי המוח, התנהגות ופילוסופיה. היא ניתחה מודלים שונים המוצעים ללמידת חיזוק, בחנה כיצד הם מתקשרים לפעילות מוחית וגילתה שהקשר בין חישוב ופעילות מוחית מורכב משנהוג להאמין.
Office112דוא"לlotem.elber@campus.technion.ac.ilאתר אישיכנסו לאתר האישי שלישעות קבלהד"ר לוטם אלבר-דורוז'קו
מנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג) -
ד"ר אורי ערןמנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג)
ד"ר אורי ערן הוא פוסט-דוקטורט ועמית הוראה במחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות.
תחום התמחותו הוא מוסר ורגשות בפילוסופיה של עמנואל קאנט. בנוסף, הוא מתעניין במוסר ובפסיכולוגיה של המוסר, בתיאוריות עכשוויות של רגשות, ובהיבטים אתיים של טכנולוגיות חדשות.
דוא"לurieran82@gmail.comאתר אישיכנסו לאתר האישי שלישעות קבלהד"ר אורי ערן
מנחה | פרופ' אוהד נחתומי (תשפ"ב - תשפ"ג)