אורחים.ות

  • פרופ' ימימה בן מנחם
    פרופ' אורח מיוחד

    ימימה בן מנחם היא פרופסור אמריטה במחלקה לפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים. תחום עיסוקה העיקרי הוא פילוסופיה של המדע. מספריה:

    Conventionalism, Cambridge University Press 2006

    Causation in Science, Princeton University Press 2018

    Rethinking the Concept of Law of Nature ( Editor) Springer 2022

    כלת פרס ישראל לפילוסופיה לשנת 2022.

    דוא"ל
    yemima.ben-menahem@mail.huji.ac.il
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    פרופ' ימימה בן מנחם

    פרופ' אורח מיוחד
  • ד"ר אלעד שניידרמן
    עמית מחקר

    ד"ר אלעד שניידרמן הוא אמן סאונד רב תחומי, חוקר ומרצה.

    עבודתו עוסקת בצומת של אמנות, טכנולוגיה ומדע – הוא חוקר את ההיבטים הפיזיים והסנסציוניים של גוף האדם באינטראקציה שלו עם חברת הרשת. בסדרה של יצירות קוליות ורב-תחומיות, הוא חוקר את הנושא בניסיון לחשוף את המהות החומרית והפעולה העומדת בליבת החוויה האסתטית.

    יחד עם המדען פרופ' מוטי פרידמן ומעבדתו, יצר אלעד את הפרויקט האמנותי-מדעי המתמשך Sync Variation החוקר סנכרון של רשתות אנושיות מורכבות. פרויקט זה פורסם בכתב העת Nature Communications והקנה לאלעד את הדוקטורט שלו בקומפוזיציה מוזיקלית מאוניברסיטת סטוני ברוק.

    במהלך השנים אלעד שיתף פעולה עם אמנים רבים מתחומי המחול, הקולנוע, האמנות הפלסטית והמוזיקה. ביניהם הכוריאוגרפית נועה דר, הקולנוען דור ירון שני, האמן הפלסטי מישל פלטניק, האמן הרב-תחומי שחר דור ואחרים.

    מקומות תערוכות והופעות נבחרים:
    Seamus (ועידת מוזיקת ​​מחשבים לאומית) – מיאמי, ICMC (כנס מוזיקת ​​מחשב בינלאומי) – ניו יורק, Harvestworks Digital Media – NYC, מכון גתה – ברצלונה, פסטיבל האלקטרו-אקוסטי של ברוקלין, מרקין הול בלינקולן סנטר – ניו יורק, מכון גתה – ליון, מחקר תנועה (DTW) – NYC, Düsseldorf Kunstfilmtag Kunstverein Malkasten, Moves Festival – ליברפול, פסטיבל ירושלים, מוזיאון חיפה לאמנות, גלריית המדרשה – תל אביב, בית הנסן – ירושלים, מוזיאון העיצוב – חולון, מוזיאון תל אביב לאמנות, עכו פסטיבל תיאטרון אלטרנטיבי, מוזיאון פטר לננו ואמנות – רמת גן

     

    דוא"ל
    eladshn@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר אלעד שניידרמן

    עמית מחקר
  • ד"ר דוד מנהיים
    מרצה אורח

    דוד מנהיים הנו מרצה אורח במחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות בטכניון.
    הוא חוקר מדיניות ציבוריתו מתמחה בסיכונים ביולוגיים וטכנולוגיים ובהשפעות של טכנולוגיות חדשות.
    בנוסף, דוד הנו חוקר מוביל בארגון הסברה למתנדבי ניסוי האתגר האנושי.
    הוא חקר נושאים הקשורים בנגיף הקורונה, עתיד התגובה והניטור למגפה וכן עסק בחיזוי סיכונים של AI בבנק העולמי, במועצה לסיכונים אסטרטגיים ובמכון העתיד של האנושות באוקספורד.
    לד"ר מנהיים יש עשרות פרסומים בכתבי עת אקדמיים החל מחיזוי טכנולוגי ושינוי חברתי ועד למחלות זיהומיות קליניות, מביטחון בריאות ועד ביולוגיה חישובית. עבודתו האחרת על ההשלכות, הסיכונים והניהול של טכנולוגיות חדשות הופיעה ב"עניינים חוץ" ובפרסומים אחרים.

    דוא"ל
    davidmanheim@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר דוד מנהיים

    מרצה אורח
  • ד"ר ברנבי האצ'ינס
    מרצה אורח

    ברנבי האצ'ינס הוא מרצה אורח בטכניון. הוא עובד על הצמתים של מטפיזיקה, היסטוריה ופילוסופיה של הביולוגיה, ופילוסופיה מודרנית מוקדמת – בפרט, דקארט, שפינוזה וקוונדיש. הפרויקטים הקודמים שלו בחנו מנגנונים, רדוקציוניזם, בעיית החיים הביולוגיים וצורות חיים בהקשר של תורת הפעולה. כרגע הוא עובד על נושאים סביב אונטולוגיות מבוזרות (כלומר, אונטולוגיות שלא ניתן למצות על ידי שום תיאור בודד).

    דוא"ל
    bhutchins@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי
    שעות קבלה

    ד"ר ברנבי האצ'ינס

    מרצה אורח
  • ד"ר עמנואל ראטי
    מרצה אורח

    עמנואל ראטי בעל תואר דוקטור באתיקה ויסודות מדעי החיים מבית הספר האירופי לרפואה מולקולרית (SEMM) במילאנו, איטליה. הוא עבד כמעט חמש שנים באוניברסיטת נוטרדאם (במרכז ריילי למדע, טכנולוגיה וערכים ובמרכז האתיקה הטכנולוגית), וכעת הוא חוקר באוניברסיטת יוהנס קפלר בלינץ, במכון לפילוסופיה ובמכון לפילוסופיה. שיטה מדעית.

     

    דוא"ל
    mnl.ratti@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר עמנואל ראטי

    מרצה אורח
  • ד"ר ווסל ראיירס
    מרצה אורח

    ד"ר ווסל רייירס הוא חוקר פוסט-דוקטורט במחלקה לפילוסופיה באוניברסיטת וינה. בנוסף, הוא משמש כמדען אורח בטכניון ובמכון האוניברסיטה האירופי. המחקר שלו מתמקד בהשפעות האתיות והפוליטיות של טכנולוגיות מתפתחות. בעיקר, הוא חוקר את הדרך שבה מערכות סוציו-טכניות כמו מערכות אשראי חברתי ומערכות blockchain מעצבות את ההבנה שלנו לגבי אזרחות וצדק. ד"ר רייירס הוא מחבר שותף של המונוגרפיה Narrative and Technology Ethics (Palgrave, 2020) ועורך שותף של הכרך Interpreting Technology (Rowman & Littlefield, 2021). תחומי המחקר שלו הם פילוסופיה ואתיקה של טכנולוגיה, חדשנות והרמנויטיקה פילוסופית.

    דוא"ל
    Wessel@technion.ac.il
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר ווסל ראיירס

    מרצה אורח
  • ד"ר יוהנס ייגר
    אורח לזמן קצר

    I am a systems scientist, an evolutionary biologist, and a natural philosopher with an extremely transdisciplinary track record. My investigations, first as the head of an empirical lab, later as the director of an institute for the philosophy of biology, then as a freelance investigator, have always focused around a process perspective on the organism and its evolution.

    I am interested in fundamental questions such as the limits of (genetic) reductionism, dynamical systems modelling, and mechanistic explanation in biology. My current projects deal with the use of models as epistemic tools, with causality in complex adaptive systems, and with the nature of organismic agency and its role in evolution.

    In recent years, I have also developed an interest in promoting open science and in understanding the epistemology of open inquiry and innovation.

    ​Crossing disciplinary boundaries between biology, mathematics, and philosophy is an essential aspect of my work. Teaching and mentoring are my passions. In addition, I gained valuable managerial experience in running an institute of advanced study. I have a talent for facilitating interdisciplinary interactions, and a proven track record for building a supportive, productive, and creative academic environment.

    דוא"ל
    yoginho@protonmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר יוהנס ייגר

    אורח לזמן קצר
  • ד"ר אנדרי דרוז'נין
    אורח

    Andrey S. Druzhinin is Associate Professor at MGIMO-University (Moscow, Russia) and Guest Researcher and Lecturer at the Technion. He received a PhD degree in Linguistics from MGIMO-University in 2014. He has authored a number of papers on philosophy of mind, language and communication. He is now investigating categorization practices and patterns of embodied reasoning in the contemporary English discourse, Western culture and society.

    דוא"ל
    andrey.druzhinin.89@mail.ru

    ד"ר אנדרי דרוז'נין

    אורח
  • ד"ר יקטרינה פרוזורוב
    אורחת

    תרבות דיגיטלית וחוויה רב חושית. שיתוף פעולה בין-תחומי והקשרים בין-תרבותיים בעיצוב. שיתוף פעולה בין מדענים ומעצבים בחומר חזותי.

    הזדמנויות עיצוב וויזואליזציה למעורבות ציבורית עם רעיונות ותופעות מדעיים.

    סביבה דיגיטלית כשטח המבחן הן למדע והן לאמנות שבו מתרחשת אבולוציה של אדם וחברה:

    • שינוי תחושות חושיות
    • לימודי ניווט בסביבות וירטואליות
    • אתגרים חברתיים ואתיים העולים ממרחבים דיגיטליים
    • פעילות בתוך נוף דיגיטלי
    • היכולת לקדם שינוי חיובי ליחידים ובתשתיות
    • סביבות דיגיטליות בחינוך ובמחקר ככלים למטרות אקדמיות, אינטראקציה חברתית, פרקטיקות יצירתיות

    ד"ר יקטרינה פרוזורוב

    אורחת
  • ד"ר פאולה רייכרט
    מדענית אורחת

    פאולה רייכרט למדה פיזיקה, מתמטיקה ופילוסופיה באוניברסיטת מינכן (LMU), גרמניה, שם גם השיגה דוקטורט. בפיזיקה מתמטית. לאחר שבילתה שלוש שנים בתור עוזרת למורה ופוסט-דוקטורט במחלקה למתמטיקה של ה-LMU, היא הפכה למרצה אורחת במרכז מינכן לפילוסופיה מתמטית (MCMP). מאפריל עד ספטמבר 2022 היא תהיה מרצה אורחת במחלקה למדעי הרוח והאמנויות בטכניון, חיפה.

    פאולה רייכרט היא עמית במכון ג'ון בל ליסודות הפיזיקה. מלבד זאת, היא אחת המארגנים והמנחה של סדרת הדיונים המקוונת "חוקי הטבע". סדרת דיונים על תורת הקוונטים ותורת היחסות."

     

    דוא"ל
    paula.reichert@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר פאולה רייכרט

    מדענית אורחת
  • ד"ר קטי קיש בר-און
    מדענית אורחת | תשפ"ב

    ד"ר קטי קיש חוקרת את הקשר בין היסטוריה, פילוסופיה וסוציולוגיה של המתמטיקה. לד"ר קיש דוקטורט בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים ממכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב.
    עבודת הדוקטורט שלה חקרה את ההשלכות של ניסיונות מהפכות לא מוצלחים בהיסטוריה של המתמטיקה על גישות פילוסופיות עדכניות לשינויי פרדיגמה ולהיפך – כיצד תיאוריות עדכניות של טרנספורמציות מדעיות יכולות לשפוך אור חדש על מה שנהוג להתייחס כ"ניסיון לא מוצלח" לשנות את היסודות של מתמטיקה.
    פרויקט המחקר שלה בפוסט-דוקטורט בוחן כיצד, באיזו מידה, ואם בכלל, אובייקטים מתמטיים נוצרים, מעוצבים או מושפעים מגורמים חברתיים.

    דוא"ל
    katikish@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי

    ד"ר קטי קיש בר-און

    מדענית אורחת | תשפ"ב