אמן בקמפוס

אמן בקמפוס – מחקר, הוראה ויצירה

ההרשמה להגשת מועמדות ל"אמן בקמפוס" לשנה 2023-2024 הסתיימה

להגשת מועמדות וצפיה בקול הקורא לחצו כאן.


התכנית מבקשת לאפשר לאמניות ואמנים מגוון של קשרים עם קהילת הטכניון, כולל הוראת קורס בתחום התמחותם, הופעה ויצירה ברחבי הקמפוס, ומחקר משותף עם חברי וחברות הסגל והסטודנטים והסטודנטיות של קהילת המחקר בטכניון.

התכנית תומכת באמנים ואמניות שעבודתם מערבת מחקר וניסוי, ומשלבת את מדעי הרוח, המדעים, הטכנולוגיה ומקצועות ההנדסה, ומייצרת שיח סביב הממשקים שבין תחומים אלו.

התוכנית במימון קרן הנשיא ומנוהלת על ידי המחלקה ללימודים הומניסטיים  ואמנויות.

המימון לתכנית ניתן הודות לתרומה נדיבה של גב׳ סוניה מרשק.

תמונות מתוך אירוע ההשקה לתוכנית:


סדרת מפגשי -קונצרט בשם "מוסיקה, מדע, השראה"

הנחיה וניהול מוסיקלי – ד"ר אורית וולף.

לפרטים נוספים לחצו כאן


אודות האמן ואמניות שילוו אותנו השנה:

  • NARDEEN
    גב' נרדין סרוג'י MFA

    גב' נרדין סרוג'י היא אמנית רב תחומית ילידת נצרת, 1980, פועלת כיום בחיפה. סרוג'י בוגרת תכנית MFA בבצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים (2017), בעל תואר ראשון מאוניברסיטת חיפה בספרות אנגלית ואומנויות יפות (2004), דיפלומה בעיצוב אופנה מקולאז' ויצו, חיפה (2012), ודיפלומה מקולאז' אורנים, טבעון, ללימודי אמנות וחינוך (2006).

    נרדין מנכסת אובייקטים, דימויים וצלילים מוכרים מסביבתה, הופכת אותם למעין התערבויות המזמינות את הצופה להגדיר מחדש את הבנתו ויחסיו לסביבה. התערבויות אלו מבקשות לפרוץ את הגבולות ולאתגר את הסטטוס קוו על ידי יציאה מהתפקוד או מהשימוש המוכר, ולהפנות את הביקורת פנימה, כמי שמטילות ספק בקיומן עצמן.

    במהלך השהות בטכניון סרוג׳י תמשיך בחקירת היחסים בין מקום ומיקום, ותיצור עבודות תלויות מקום המשלבות את הידע, הטכנולוגיה, והטכניקות שהמקום מביא ומציע.

    סרוג'י הציגה תערוכות יחיד במוזיאון חיפה לאמנות (2022) ובגלריה לאמנות בית-הגפן (2019). עבודותיה הוצגו בתערוכות ובמוסדות שונים ובהם: מוזיאון תל אביב לאמנות, ישראל (2021); מוזיאון רמת גן, ישראל (2022); המוזיאון לאמנות האסלאם, ירושלים (2020); הביאנלה ה-7 לרישום בישראל, בית האמנים – ירושלים (2019); MoBY, מוזיאוני בת-ים (2018); מוזיאון העיר חיפה (2018); הביאנלה החמישית של ריוואק, קלנדיה הבינלאומית, חיפה – רמאללה (2016); הביאנלה הבינלאומית של קלנדיה, רמאללה, פלסטין (2012).

    בשנים האחרונות הוענקו לסרוג'י מספר מענקים ופרסים, כגון: קרן אמנות עכשווית אאוטסט, מענק תערוכות (2022), ארטיס, מענק תכנית השהות, תכנית השהות השנתית של ארטפורט, תל אביב (2021-2022), פרס רפפורט. למצוינות (2021), מועצת פיס לתרבות ואמנות, מענק ספרי אמן (2019) ומענק לתערוכה (2019 ו-2022).

    דוא"ל
    nardeensrouji@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי
    Resume
    CV-Nardeen-Srouji.pdf
    שעות קבלה

    גב' נרדין סרוג'י MFA

  • ORIT1
    ד"ר אורית וולף

    ד"ר אורית וולף החלה את לימודיה האקדמיים בהיותה בת 16 בלבד ובוגרת תואר דוקטור, אמן ומסטר מאוניברסיטת תל-אביב, בר- אילן, אוניברסיטת בוסטון, והאקדמיה המלכותית בלונדון – את כולם סיימה בהצטיינות יתרה ובמלגות מלאות.
    מגיל 12 היא מקליטה בקביעות לרשות השידור כמו גם לעשרות תחנות רדיו בכל העולם, הן כפסנתרנית והן מיצירותיה שלה כמלחינה ( BBC, CBC, CBS, GLR, NRK, WGBH ועוד). לצד היותה סולנית עם כל התזמורות המובילות בארץ וכן בחול ( English Chamber Orchestra, BBC, Mozart Chamber Players, Royal Academy of Music Symphony, Wroclaw Symphony), וולף מקדישה עצמה בשני העשורים האחרונים לחזון והשליחות שלה להנחלת המוסיקה הקלאסית לקהל הרחב. היא מנהלת אמנותית של למעלה מתשעה סדרות קונצרטים ומופעים רב תחומיים במגוון בימות ברחבי הארץ- בעברית ובאנגלית. סדרות הבית שלה, הגדושות באלפי מנויים, מתקיימות במוזיאון תל-אביב לאמנות, תיאטרון ירושלים, מוזיאון ישראל, מוזיאוני חיפה, לצד סדרות ברעננה, היכל התרבות נתניה, כפר יונה, נהריה, סימפונית אשדוד וסינפונייטה באר שבע. הייחודיות בעשייה האמנותית של וולף מתבטאת בשיח הבלתי אמצעי, בנגינה עם גדולי המוסיקאים הקלאסים בעולם ובחיבור בין המוסיקה הקלאסית לאמנויות השונות ( CROSS OVER). תכניות המקור שלה כוללות שילוב ייחודי של אמני במה: שחקנים ורקדנים יוצרים לצד סופרים, משוררים, חתני פרס נובל ומוסיקאים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם.
    בשנת 2008 קבלה את פרס ARAM מטעם האקדמיה המלכותית בלונדון במעמד בכירי בית המלוכה על תרומתה הרב תחומית לעולם המוסיקה. במקביל להיותה פסנתרנית, עוסקת דר' וולף בפיתוח חותם אישי, מנהיגות והטמעת חדשנות בארגונים. היא מרצה על כך בכנסים בין לאומיים ועובדת עם עשרות קונצרנים בארץ ובעולם. מבין החברות עימם עבדה: בנק דיסקונט, בנק לאומי, מזרחי טפחות, ביטוח ישיר, צ'קפוינט, פרטנר, סלקום, טבע, LILLY, IBM, ECI, MATRIX, HP, VERINT, ,Marketing Society- UK, HALMA, INNOGY שטראוס, פדקס, שירותי בריאות כללית, מכבי, משרד הביטחון, משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד הבריאות, קרן שמש, קרן וקסנר ועשרות רבות נוספות. עבודתה זכתה בפרסים רבים. בשנת 2010 בחר בה מגזין "דה מרקר לאחת ממאה האנשים המשפיעים של השנה. משנת 2017 מלמדת בקביעות בלהב' ( קורסי דירקטורים /בית הספר לניהול אונ' תל אביב) וכמרצה מן החוץ באקדמיה המלכותית בלונדון ( (Leadership for Stage Performers, בית הספר "אריסון" למנהל עסקים במרכז הבין תחומי הרצליה ( Leave Your Personal Note in the Business Arena) ובמכללת אורט בראודה ( חדשנות וחותם אישי). בעבר ניהלה את שלוחת תל אביב של אוניברסיטת לידס, לימדה בשנקר ( שיווק, חדשנות ומנהיגות) וכשמונה שנים בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב. היא מגשימה את חלומה להכשיר לא רק אמנים – אלא מנהיגים. היא מנטורית קריירה מבוקשת ועובדת עם מאות מנכ'לים, שופטים ומובילי דעה בארץ ובעולם, תוך העברת הרצאות, סדנאות וכיתות אמן בעשרות אוניברסיטאות. במרץ 2018 נבחרה להעביר בהיכל התרבות הרצאת TED על אמנות הביצוע והשפעתה על מנהיגות בין לאומית. ( PLAY THE KEY NOTE OF YOUR LIFE). אורית וולף הינה כלת פרס רוזנבלום לשנת 2019 על תרומתה הרב תחומית לעולם המוסיקה והאומנויות מטעם עיריית תל אביב.
    לערוץ הפודקאסט של אורית וולף "אורחים בכפכפים" – שיחות אמיצות ללא מסכות
    לערוץ היו טיוב של אורית וולף
    להרצאת הTED של אורית וולף
    למאמרים פרי עטה של אורית וולף בגלובס
    למאמרים פרי עטה של אורית וולף בדה מרקר

    דוא"ל
    oritwolf@oritwolf.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי
    Resume
    Dr-Orit-Wolf-CV.pdf
    שעות קבלה

    ד"ר אורית וולף

  • ד"ר אלעד שניידרמן

    ד"ר אלעד שניידרמן הוא אמן סאונד רב תחומי, חוקר ומרצה.

    עבודתו עוסקת בצומת של אמנות, טכנולוגיה ומדע – הוא חוקר את ההיבטים הפיזיים והסנסציוניים של גוף האדם באינטראקציה שלו עם חברת הרשת. בסדרה של יצירות קוליות ורב-תחומיות, הוא חוקר את הנושא בניסיון לחשוף את המהות החומרית והפעולה העומדת בליבת החוויה האסתטית.

    יחד עם המדען פרופ' מוטי פרידמן ומעבדתו, יצר אלעד את הפרויקט האמנותי-מדעי המתמשך Sync Variation החוקר סנכרון של רשתות אנושיות מורכבות. פרויקט זה פורסם בכתב העת Nature Communications והקנה לאלעד את הדוקטורט שלו בקומפוזיציה מוזיקלית מאוניברסיטת סטוני ברוק.

    במהלך השנים אלעד שיתף פעולה עם אמנים רבים מתחומי המחול, הקולנוע, האמנות הפלסטית והמוזיקה. ביניהם הכוריאוגרפית נועה דר, הקולנוען דור ירון שני, האמן הפלסטי מישל פלטניק, האמן הרב-תחומי שחר דור ואחרים.

    מקומות תערוכות והופעות נבחרים:
    Seamus (ועידת מוזיקת ​​מחשבים לאומית) – מיאמי, ICMC (כנס מוזיקת ​​מחשב בינלאומי) – ניו יורק, Harvestworks Digital Media – NYC, מכון גתה – ברצלונה, פסטיבל האלקטרו-אקוסטי של ברוקלין, מרקין הול בלינקולן סנטר – ניו יורק, מכון גתה – ליון, מחקר תנועה (DTW) – NYC, Düsseldorf Kunstfilmtag Kunstverein Malkasten, Moves Festival – ליברפול, פסטיבל ירושלים, מוזיאון חיפה לאמנות, גלריית המדרשה – תל אביב, בית הנסן – ירושלים, מוזיאון העיצוב – חולון, מוזיאון תל אביב לאמנות, עכו פסטיבל תיאטרון אלטרנטיבי, מוזיאון פטר לננו ואמנות – רמת גן

    דוא"ל
    eladshn@gmail.com
    אתר אישי
    כנסו לאתר האישי שלי
    Resume
    1.-CV-Elad-Shniderman.pdf
    שעות קבלה

    ד"ר אלעד שניידרמן